Skip links

Oorbellen: het perfecte accessoire bij je trouwjurk

Als je momenteel bezig bent met het plannen van je trouwdag, heb je waarschijnlijk een ellenlange to-dolijst. De trouwjurk en de trouwringen staan vaak bovenaan deze lijst. Bijpassende schoenen, de afspraak bij de kapper en het bruidsboeket mogen zeker ook niet ontbreken. Maar hoe zit het met andere sieraden, zoals bruidsoorbellen?

De meeste trouwjurken en kapsels komen pas echt tot hun recht met bijpassende accesssoires zoals stijlvolle oorbellen en een mooie ketting. Bij het kiezen van je oorbellen willen we je graag volgende tips meegeven:

Stijl

Klassieke parels of schitterende zirkonia’s zijn altijd een goede keuze. Het beste effect krijg je door de combinatie van eenvoud en kostbare materialen. Vermijd lange, opvallende oorbellen want die trekken te zeer de aandacht. Bovendien is er het risico dat deze lange oorbellen verstrikt raken in je sluier of in de kledij van vrienden of familie wanneer je hen omhelst. Hoe mooi zou het zijn als je oorbellen een perfecte aanvulling zijn op je trouwjurk of haaraccessoires? Als er bijvoorbeeld parels of bloemen verwerkt zijn in je jurk of kapsel, kan je deze elementen laten terugkomen in je oorbellen.

Kleur

Natuurlijk passen parels of andere witte oorbellen perfect bij een witte jurk. Maar ook bruidsjurken in andere kleuren kunnen prachtig tot hun recht komen met de juiste oorbellen in bijpassende kleuren. In ieder geval zijn echt gouden oorbellen een universele oplossing, ongeacht de kleur van je jurk. Als je waarde hecht aan oude huwelijkstradities (zoals “Something old, something new, something borrowed, something blue.”), dan zijn blauwe oorbellen de ideale manier om deze traditie in ere te houden.

Materiaal

De klassieke bruidsoorbellen zijn oorbellen van echt goud, eventueel bezet met diamanten, zirkonia’s of parels. Je juwelier kan je hierin perfect adviseren. Als je een foto meebrengt van je bruidsjurk of de ketting die je wil dragen, vind je vast en zeker de perfecte oorbellen.

Heb je nog geen oorgaatjes?

Geen probleem. Zelfs als je morgen zou trouwen, kan je vandaag nog de juwelier buiten wandelen met perfect geprikte oorgaatjes. Onze prikoorbellen  zijn er in prachtige ontwerpen die zelfs geschikt zijn voor bruiloften. We raden je echter aan om je oorgaatjes minstens 6 weken voor je trouwdatum te laten prikken. Na die 6 weken kan je de prikoorbellen wisselen. Bovendien zullen je oren niet meer gevoelig zijn als je ze per ongeluk aanraakt met een kam of borstel tijdens het stylen van je haar en het uitproberen van verschillende kapsels.

We wensen je een onvergetelijke trouwdag! Oorbellen zijn trouwens ook een leuk cadeau voor bruidsmeisjes!

Vind een STUDEX® partner

Voer je land en stad/postcode in

Image credits
Header image: © Olivia Bauso/Unsplash; bride in car and bride putting on earring: © vsurkov/Fotolia.com; couple: © Alena Ozerova/Fotolia.com; bride with gold earrings: © Andriy Bezuglov/Fotolia.com