Skip links

Oorbellentrends 2021: geel, grijs en meerdere oorbellen per oor

Twee trends waar we in het jaar 2021 niet omheen kunnen: de kleuren van het jaar, uitgeroepen door Het Pantone kleurinstituut en het combineren van meerdere oorbellen per oor.

Oorbellen en piercing trends 2021 – 1: “Illuminating” en “Ultimate Gray”

In deze sombere coronatijden konden we wel een opkikkertje gebruiken. En wat is er nu beter dan een fris kleurtje om je humeur instant op te krikken? Gelukkig dacht het Pantone kleurinstituut hier blijkbaar hetzelfde over en stelden ze ons naar jaarlijkse gewoonte niet teleur. Net zoals in 2016 kozen ze niet één, maar twee kleuren van het jaar. “Ultimate gray” straalt rust en kalmte uit, terwijl “Illuminating” helder en vrolijk is.

Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur bij het Pantone kleurinstituut verklaart hun keuze:

“Het tijdloze grijs “Ultimate Gray” en het levendige geel “Illuminating” vormen samen een boodschap van positiviteit en kracht. Praktisch en oersterk, maar tegelijkertijd warm en optimistisch. Deze kleurencombinatie geeft ons hoop en versterkt onze veerkracht. We moeten ons gestimuleerd en aangemoedigd voelen. Dit is een basisbehoefte van de menselijke geest, zeker na zo’n bizarre en angstige tijd.”

Zoals je kan zien in de afbeeldingen hieronder, is de kleur van het jaar alom vertegenwoordigd in de juwelen- en fashionwereld. Oorbellenfabrikant STUDEX doet volop mee met deze trend. In hun assortiment vinden we oorbellen met topaas, diamanten en zirkoniastenen, gecombineerd met echt goud of chirurgisch staal. Sommigen zijn beschikbaar als prikoorbellen voor het STUDEX System75, het toonaangevende piercingsysteem, terwijl anderen dan weer beschikbaar zijn als oorbellen voor achteraf in de Sensitive en Tiny Tips collectie. Combineer een tof geel kledingstuk met deze oorbelletjes en je humeur krijgt een instant boost.

earring and ear piercing trends

Oorbellen en piercing trends 2021 – 2: Oorbellencombinaties  

Meerdere oorbellen per oor combineren is al lang ingeburgerd. Meer nog, het lijkt zelfs de standaard te worden om meer dan één oorbel per oor te hebben. Apps zoals “Ear Piercing with STUDEX” maken het erg makkelijk om op voorhand je eigen unieke look te creëren alvorens over te gaan tot het echte werk. Neem een foto van je oor, probeer verschillende oorbellen en kijk welke stijl het best bij jou past. Via de app kan je zoeken bij welke STUDEX partner in jouw buurt je terecht kan om gaatjes te laten prikken. Nog wat extra inspiratie nodig? Kijk zeker even naar onze vorige Trend blogs of bekijk onze Pinterest borden“Cute Ear Piercing Pictures and Videos” of “Stack It.”

Image credits
Header image: © Dom Hill/Unsplash; earrings: © STUDEX of Europe GmbH; other images: see image captions