Skip links

Oorbellentrends 2022: “Very Peri”, meerdere oorbellen & echt goud

In de oorbellentrends van 2022 zullen we drie grote trends op het gebied van oorbellen en piercings opmerken: de lavendelachtige kleur van het jaar ‘Very Peri’, combinaties van meerdere oorbellen per oor en een voorkeur voor echt goud. Lees hieronder meer over deze trends:

Oorbellen- en oorpiercingtrends 2022 – #1: Kleur van het jaar “Very Peri”

Een belangrijke oorbellentrend voor 2022 is de Pantone-kleur van het jaar. In 2022 is dit een maagdenpalm blauw met een violetrode ondertoon die het Pantone Color Institute nieuw heeft gecreëerd onder de naam “Very Peri”. Deze tint, die doet denken aan lavendel, staat voor innovatie en verandering, maar ook voor levendigheid, opgewektheid en dynamiek in combinatie met creativiteit en verbeeldingskracht. STUDEX speelt in op deze trend met bijvoorbeeld oorbellen van tanzaniet. Deze kleur kan perfect worden aangevuld met verschillende kleurenpaletten, b.v. met delicate tinten zoals roze, natuurlijke tinten zoals groen en goud, klassieke of neutrale tinten zoals zwart of kristal, of zelfs levendige tinten. Zowel bij de STUDEX System75 oorbellen als bij de ‘Sensitive’ oorbellencollectie voor achteraf komt deze paarse kleur meermaals terug.

earring and ear piercing trends 2022: color of the year "very peri"

Oorbellen- en oorpiercingtrends 2022 – #2: Trend van meerdere oorbellen 

Een tweede belangrijke trend in oorpiercings is de combinatie van meerdere oorbellen per oor. Drie oorbellen in de oorlel zijn tegenwoordig standaard, vaak gecombineerd met twee of meer oorbellen in het bovenoor. Apps zoals “Ear Piercing with STUDEX” maken het gemakkelijk om een speciale look samen te stellen en je eigen stijl te creëren.
Goed om te weten: STUDEX heeft haar assortiment uitgebreid met verschillende huidvriendelijke oorbellen in 2 mm of 3 mm formaat, die perfect geschikt zijn als tweede of derde oorbel.

Earring and Ear Piercing Trends 2022: Color “Very Peri,” Curated Ears, Real Gold

Oorbellen- en oorpiercingtrends 2022 – #3: echt goud 

In 2022 zal er nog steeds vraag zijn naar echt goud voor piercing-oorbellen. Dit geldt voor klassieke modellen zoals bolletjes of kristallen in ronde zettingen, maar ook voor klauwzettingen, parels of bloemetjes. Volgens STUDEX is 585 (14 karaat) goud momenteel het populairst, gevolgd door 750 (18 karaat) goud.

Klik hier om een find a STUDEX partner te vinden.

Image credits
Header image: © Joshua Rondeau/Unsplash; earrings: © STUDEX of Europe GmbH; other images: see image captions