Skip links

Nazorg

We kunnen het belang van goede nazorg niet genoeg benadrukken. Pas geprikte oorgaatjes moeten na de eerste 24 uur minstens twee keer per dag verzorgd worden met de juiste nazorgproducten om infecties of andere complicaties te voorkomen.

Nazorginstructies voor pas geprikte oorgaatjes

Wat is de beste manier om je oorgaatjes te verzorgen? Zijn er dingen die je moet vermijden in het proces van de nazorg? Zijn er dingen waar je rekening mee moet houden bij een oorgaatje in het kraakbeen?

Het belang van een juiste nazorg wordt nog vaak onderschat. Uit de statistieken blijkt dat het het grootste percentage complicaties en infecties na het prikken van oorgaatjes veroorzaakt wordt door het niet correct volgen van de nazorginstructies. Onderstaande nazorginstructies helpen je om het genezingsproces te bevorderen en eventuele complicaties te voorkomen.

 • Was je handen altijd grondig voordat je de oorbel of het oor aanraakt.
 • Breng het STUDEX® nazorgproduct na de eerste 24 uur twee keer per dag op de voor- en achterkant van het oorgaatje aan, zonder de oorbel uit te doen. Duw de oorbel zachtjes naar voren en achteren terwijl je het nazorgproduct aanbrengt.

 • In de tussentijd houd je de zone rond de oorbel droog.

 • Raak je oorbel of oor niet onnodig aan.
 • Duw de sluiting niet strakker aan maar laat de sluiting in de inkeping van de steker zitten. Wanneer de sluiting in de inkeping zit, kan er voldoende lucht bij het oorgaatje, hetgeen het genezingsproces bevordert. Een te strakke oorbel kan leiden tot infectie.

 • Laat de oorbel in de oorlel zes weken (3 weken met STUDEX® Advanced) onafgebroken in het oor zitten.
 • Oorbellen in het kraakbeen moeten 12 weken (8 weken met STUDEX® Advanced) onafgebroken in het oor zitten.
 • Na de genezingsperiode mag je de oorbel uitdoen en vervangen door een andere oorbel die ook constant gedragen moet worden.
 • De eerste 6 maanden (12 maanden voor het kraakbeen) na het prikken van het oorgaatje raden we aan om enkel lichte oorknopjes te dragen. De steker moet gemaakt zijn van chirurgisch roestvrij staal of een ander huidvriendelijk materiaal. Om allergische reacties of complicaties te voorkomen kan je best kiezen uit oorbellen uit de Sensitive by STUDEX of Sensitive for Kids collecties. Deze oorbellen hebben geen scherpe steker en zijn daardoor beter geschikt voor dagelijks gebruik na de genezingsperiode. Je vertrouwde Studex partner helpt je ook graag bij het vinden van andere oorbellen van goede kwaliteit, bijvoorbeeld uit echt goud. Voor het kraakbeengebied raden we barbells aan.
 • Vermijd haarlak, shampoo, zeep en andere producten in de buurt van het oor. Na het gebruik van shampoo moet je het oor spoelen met proper water en vervolgens een STUDEX® nazorgproduct aanbrengen zoals hierboven beschreven.
 • Onmiddellijk na het zetten van de oorbel kan er een lichte zwelling en / of roodheid optreden. Dit is een normale reactie en zou binnen 48 uur moeten verdwijnen, mits je de nazorginstructies opvolgt. In geval van overmatige pijn, zwelling en/of roodheid, moet je onmiddellijk een arts raadplegen.

Wegens de gevoelige aard van het kraakbeenweefsel moet er extra aandacht besteed worden aan de nazorg. Oorgaatjes in het kraakbeen hebben meer tijd nodig om te genezen (tot 3 maanden).

 • Onmiddellijk na het zetten van de oorbel in het kraakbeen kan er een lichte zwelling en/of roodheid optreden. Dit is een normale reactie en zou binnen 48 uur moeten verdwijnen, mits opvolgen van de nazorginstructies. In geval van overmatige pijn, zwelling en / of roodheid, moet je onmiddellijk een arts raadplegen.
 • Belangrijk: neem de complicaties bij het prikken van oorgaatjes in het kraakbeen ernstig! Indien de nazorginstructies niet correct worden gevolgd of indien er bij complicaties niet onmiddellijk een arts wordt geraadpleegd, kan dit leiden tot blijvende schade aan het oor.

NIEUW! STUDEX® ADVANCED

Een 2-in-1 piercing naverzorgings- en reinigingsmiddel voor optimaal huidherstel.

Vervang je oorbellen sneller! 

Oorbel in de oorlel: na slechts 3 weken
Oorbel in het kraakbeen: na slechts 8 weken

 • Zonder schadelijke bestanddelen
 • pH-neutraal
 • Verzacht en kalmeert de huid
 • Sneller herstel
 • Antimicrobiële werking
 • Hydrateert de huid
STUDEX ADVANCED 2-in-1 aftercare and cleanser

Wat is het geheim?

Dit revolutionair nazorgproduct is ontstaan door het gebruik van de hypochlorigzuur technologie met chemische eigenschappen die tegelijkertijd helpen om de hydratatie te verhogen en de huidbarrière te ondersteunen. Het bevat geen oliën, verstopt de poriën niet en kan door alle huidtypes worden gebruikt!

Zo een hoog niveau van huidhygiëne, zonder irriterende of schadelijke stoffen te gebruiken, is wat zulke geweldige resultaten geeft. Het sluit de poriën zonder prikken of irriteren waardoor de huid veilig en sneller herstelt.

Zo nodig mag dit nazorgproduct 2 tot 3 keer per dag aangebracht worden.

*staat geregistreerd als cosmetisch product

Nazorgproducten

STUDEX® Advanced, STUDEX® After Piercing Solution en STUDEX® After Piercing Gel zijn producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de verzorging van de oren, te beginnen 24 uur na het prikken van de oorgaatjes. Voor regelmatige verzorging tijdens het genezingsproces adviseren wij een hoeveelheid van 100 ml. Deze producten zijn beschikbaar bij een STUDEX® partner.