Skip links

Veilig oorgaatjes prikken bij kinderen

Omdat we om hen geven.

Ons STUDEX® System75™ instrument is uitzonderlijk zacht en vrijwel geruisloos, zodat je kind niet schrikt tijdens het prikken van de oorgaatjes . De stekers en sluitingen zijn verpakt in steriele cartridges, die de STUDEX partner rechtstreeks in het instrument plaatst zonder de prikoorbellen ooit met zijn handen aan te raken. Veilig, hygiënisch en snel.

Enkel het beste voor je kind

Al onze STUDEX System75 prikoorbellen zijn huidvriendelijk. Deze oorbellen zijn er ook in verschillende designs voor kinderen zoals bloemetjes, magische eenhoorns of kleurrijke vlinders.

Voor baby’s en peuters hebben we speciaal de STUDEX® Kids Line ontwikkeld. Dit is een collectie oorbellen die speciaal ontworpen zijn voor kleinere oren.

Neem contact op met je STUDEX® partner om te kijken welke modellen zij in hun winkel aanbieden.

Waar kan ik oorgaatjes met STUDEX® laten prikken bij mijn kind?

Onze STUDEX partners staan tot je beschikking in een groot aantal juwelierszaken, winkelketens, schoonheidssalons, piercingstudio’s, kappers, artsen en warenhuizen. Wij besteden de grootste zorg aan de selectie en training van onze partners. Je kind is in goede handen.

Voer land en postcode/stad in

Oorgaatjes prikken bij kinderen: tips voor ouders

Voor een leven lang plezier

#1: Maak er een leuk uitstapje van

Als je kind zijn of haar oorbellen zelf mag kiezen, zal je kind vooral gefocust zijn op de leuke oorbellen. De manier waarop je dingen formuleert, is ook erg belangrijk. Vermijd daarom akelige woorden zoals ‘schieten’ of ‘pistool’. Je kan beter gewoon zeggen: “Laten we je eerste oorbellen kiezen!”. De STUDEX partner gebruikt een “oorbelleninstrument”. (STUDEX System75 heeft misschien wel de vorm van een pistool, maar het oorgaatjes prikken verloopt heel erg zacht.) Je zal je ongetwijfeld de doktersbezoeken met je kind nog herinneren. Veel kinderen zijn erg bang om een spuitje te krijgen, ook al is dit maar een kort prikje. In vergelijking met zo’n spuitje, is oorgaatjes zetten met STUDEX System75 nauwelijks voelbaar, zelfs voor kinderen.

#2: Correcte nazorg

Een goede nazorg na een prikken van een oorgaatje is uiterst belangrijk. Als ouders is dit natuurlijk ook jullie verantwoordelijkheid. Lees daarom onze nazorginstructies en volg deze nauwkeurig op. Leg aan je kind uit uit hoe zij of hij de oren kan helpen om snel te genezen. Zorg er altijd voor dat de sluitingen van de oorbellen (vlindertjes) niet strakker worden aangedrukt. STUDEX System75 zorgt ervoor dat ze meteen op de juiste positie worden geplaatst (in de kleine inkeping op de steker). Als je de sluitingen niet strakker aandrukt, zal er voldoende lucht aan het oorgaatje kunnen, hetgeen het genezingsproces bevordert.

ear piercing for children
ear piercing for children

Oorgaatjes prikken in 12 stappen

Oorbellen prikken met STUDEX® System75™ is eenvoudig, veilig en absoluut hygiënisch. De volgende 12 stappen beschrijven het volledige proces met STUDEX System75.

Stap 1

De voor- en achterkant van het oor worden gedesinfecteerd. Wacht minstens 30 seconden zodat de alcohol kan drogen.

Stap 2

Er wordt een puntje gezet met een STUDEX stift.

Stap 3

Controleer de positie van het puntje en geef je goedkeuring. De overtollige inkt wordt weggeveegd met een alcoholdoekje zodat er slechts een klein puntje zichtbaar blijft.

Stap 4

Het papiertje dat de cartridge afsluit, wordt verwijderd zonder de cartridge uit de verpakking te halen.

Stap 5

De cartrigde wordt nu in het instrument geplaatst.

Stap 6

Wanneer de cartridge perfect horizontaal op het instrument staat, wordt de verpakking weggehaald. Noch de oorbel, noch de sluiting werd aangeraakt tijdens het proces.

Stap 7

De steker wordt perfect gepositioneerd op het gemarkeerde puntje.

Stap 8

Het instrument wordt ingedrukt en de oorgaatjes worden op een zachte manier geprikt. De sluiting wordt ook automatisch op de juiste positie op de steker bevestigd.

Stap 9

Het instrument wordt losgelaten en gaat naar beneden.

Stap 10

De verpakking wordt opnieuw op de cartridge geplaatst.

Stap 11

De cartridge wordt verwijderd uit het instrument en wordt weggegooid.

Stap 12

De STUDEX partner informeert je over de nazorg en legt je uit dat het STUDEX nazorgproduct na de eerste 24 uur twee keer per dag op de voor- en achterkant van het oorgaatje aangebracht moet worden.

Deze kleine heldin krijgt voor het eerst oorbellen!

Kleine helden:

Oorgaatjes prikken met STUDEX® System75™

Bekijk video

Waarom kiezen voor STUDEX® System75™?

Oorgaatjes prikken met STUDEX System75 is zeer zacht, huidvriendelijk en nauwelijks voelbaar.
Dit instrument is zo goed als geruisloos en daarom ook perfect geschikt voor kinderen.

Kies voor de originele STUDEX® producten

Het is erg belangrijk welk instrument en welke oorbellen gebruikt worden bij het gaatjes prikken. Je wilt natuurlijk enkel het beste voor je kind. Ga daarom specifiek op zoek naar een STUDEX® partner in de buurt. Onze STUDEX® producten zijn eenvoudig te herkennen aan volgende kenmerken.

Safe Ear Piercing with STUDEX

Instrument

Het originele STUDEX® System75™ instrument Het originele STUDEX® System75TM instrument herkent u aan het in reliëf gedrukte STUDEX® logo.

Safe Ear Piercing with STUDEX

Cartridge zegel

Op de zegel van de originele STUDEX® System75™ cartridges vind je niet enkel het STUDEX logo terug, maar ook de naam “SYSTEM75™” en de datum tot wanneer de steriliteit van het product gegarandeerd is.

Earring-Backs_STUDEX

Sluitingen

Elke originele STUDEX® System75™ sluiting is te herkennen aan de gravering: “STUDEX CLASSIC USA”.

Meer informatie

FAQ

Over oorgaatjes prikken

Nazorg

Nazorginstructies voor pas geprikte oorgaatjes

Materialen

Echt goud, titanium, chirurgisch staal

Klantervaringen

Lees over andere ouders hun ervaringen met STUDEX® ® System75™

Piercing Systems for STUDEX System75

Prikoorbellen

Stijlvol en veilig — meteen van bij de start

Image credits
© Some of the children’s images are the property of their respective owners, used by STUDEX with image release for STUDEX media. “Testimonials” woman: © Yuri Arcurs/Fotolia; other images: © STUDEX of Europe GmbH or see the respective pages