Skip links

Tips voor de lente

De lente is eindelijk aangebroken, samen met onze lentetips!

De dagen zijn langer, de zon laat zich zien, en het is tijd om de winter eindelijk achter ons te laten. Zie jij de lente ook als een kans om dingen anders te doen, om dingen positiever te zien? In dat geval hebben we een paar tips voor je:

1. Op naar de kapper

Veranderingen aan ons uiterlijk vallen meteen erg op! Het nieuwe seizoen inzetten met een leuk, fris kapsel kan wonderen doen voor je zelfvertrouwen. Na de wintermaanden is ons haar vaak droog en heeft het een voedende verzorging nodig. Ook is dit het ideale moment om het haar terug wat lichter van kleur te maken, door bijvoorbeeld highlights. Als je je look echt volleidg wilt veranderen, wees dan niet bang om gedurfde keuzes te maken – van lang naar kort, van steil naar krullend. Nu is het perfecte moment om de stap te zetten!

2. Shoppen

De volgende to-do op je lijstje is een leuk winkeluitje plannen. Het beste moment hiervoor is in de lente en NA dat kappersbezoek, want dan voel je je waarschijnlijk geweldig. Vertrek niet met een lange lijst met dingen die je nodig hebt. Just go with the flow en kijk welk product je oprecht gelukkig maakt. Een nieuwe handtas, een leuk paar schoenen, een licht jasje voor zachtere temperaturen,… Vermijd saaie basics, maar kies een speciaal stuk waar je instant lentekriebels door krijgt.

4. Maak gezonde keuzes

Wanneer de zon verschijnt en de temperatuur stijgt, snakt ons lichaam naar vitamines. Is het je niet opgevallen dat je u in de lente meer snakt naar salades, rauwe groenten, yoghurt, karnemelk en ander gezond voedsel dan in de winterperiode? Profiteer van deze tijd van het jaar. Start geen radicaal lentediëet, maar maak verstandige en gezonde keuzes. U kunt online of in boeken en tijdschriften recepten vinden om gezond en gevarieerd te eten. Denk er ook aan veel vocht te drinken, liefst water of ongezoete kruiden- of rooibosthee.

5. Zo fit als een hoentje

Je hebt niet alleen gezonde voeding nodig om je fit te voelen, lichaamsbeweging is net zo belangrijk. Velen zweren bij hardlopen, maar er zijn zoveel andere leuke sporten die net even effectief zijn. Het belangrijkste is dat je regelmatig gaat sporten. Wanneer sporten deel gaat uitmaken van je routine, zoals om de dag 30 minuten hardlopen, dan twijfel je er niet meer aan. Probeer het gewoon vier weken non-stop, zonder excuses. Na die tijd ben je over het ergste heen, sterker nog, sporten wordt gewoon een natuurlijk onderdeel van je dagelijks leven. Voor extra inspiratie kun je misschien een fitnessmagazine, boek of app bekijken die je nog meer tips geeft.

6. Wees lief voor jezelf

Vergeet niet af en toe ook iets goeds te doen voor je ziel. Lees bijvoorbeeld wat inspirerende boeken. Zij die iets lezen over positief denken zijn veel gemotiveerder om hun leven op een zinvolle manier te structureren dan zij die op sociale media klagen over de zoveelste persoon die besloten heeft hen te “unfollowen”. Omring jezelf met mensen die jouw positieve houding delen in plaats van degenen die zich steeds wentelen in hun chronische slachtofferrol. Doe iets aardigs voor anderen – zonder er iets voor terug te verwachten, want je krijgt zelf veel energie van deze goede daden. Gun jezelf een mooi boeketje bloemen en zet ze op je ontbijttafel. Wees creatief!

Image credits
Header image: © Anthony Delanoix/Unsplash; woman #1: © Patrizia Tilly/Fotolia.com; scissors: Markus Winkler/Unsplash; woman #2: © dreamerve/Fotolia.com; purple blossoms: © Charlotte Coneybeer/Unsplash; woman #3: © GalaxyPhoto/Fotolia.com; white blossoms: © Scott Webb/Unsplash