Skip links

Tips voor de winter

Een koude winter is de periode om je lekker in te duffelen…

…met wollen mutsen, oorwarmers, sjaals en gebreide truien. Hoe kouder het buiten wordt, hoe warmer we ons kleden. We proberen vooral onze nek en oren warm te houden.

Dat is niet altijd zo gemakkelijk als je oorbellen draagt. Lange oorbellen blijven vaak haken in sjaals of mutsen.

Hieronder vind je enkele tips voor de winter zodat je oren en oorbellen heelhuids dit seizoen doorkomen:

  • Overweeg om vaker oorstekers te dragen. Deze zijn minder geneigd om verstrikt te raken in sjaals, mutsen en truien, waardoor ze minder snel beschadigd raken.
  • Voorkom dat je oorbellen of oorstekers blijven haken door ze pas in te doen nadat je je trui hebt aangetrokken. Zo blijven ze veilig en onbeschadigd
  • Neem de tijd om je oren te verzorgen met nazorgproducten. Als je oorbellen blijven haken in je sjaal, kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in het oorgaatje. Hoewel deze scheurtjes soms nauwelijks opvallen, kunnen ze een infectie veroorzaken. Het gebruik van nazorgproducten kan helpen om dit te voorkomen en je oren gezond te houden.

Handig hé, die tips voor de winter?

Kan ik oorgaatjes laten prikken in de winter?

Vroeger werd er vaak gezegd dat je best geen oorgaatjes laat prikken in de winter. Hier is eigenlijk nooit echt een goede verklaring voor geweest. In feite kunnen er het hele jaar door oorgaatjes worden geprikt. De koude kan zelfs aangenaam zijn als er pas oorgaatjes geprikt zijn. Als je een winkelier kiest die STUDEX System75 gebruikt, zal je het prikken van de oorgaatjes sowieso nauwelijks merken. Het is dus niet nodig om op de winter te wachten of deze te gaan vermijden. Als je oorgaatjes wil laten prikken, kan je dit doen wanneer je maar wil.

Image credits
Header image: © Aaron Burden/Unsplash; plants: © Andrea Windolph/Unsplash; other images: © STUDEX of Europe GmbH