Skip links

Tips voor de winter

Een koude winter is de periode om je lekker in te duffelen…

…met wollen mutsen, oorwarmers, sjaals en gebreide truien. Hoe kouder het buiten wordt, hoe warmer we ons kleden. We proberen vooral onze nek en oren warm te houden.

Dat is niet altijd zo gemakkelijk als je oorbellen draagt. Lange oorbellen blijven vaak haken in sjaals of mutsen.

Hieronder vind je enkele tips zodat je oren en oorbellen heelhuids de winter doorkomen:

  • Draag vaker oorstekers. Die raken namelijk niet zo gemakkelijk verstrikt in sjaals, mutsen en truien.
  • Doe je oorbellen of oorstekers pas in na het aantrekken van je trui, zodat ze niet blijven haken.
  • Verzorg je oren met de nazorgproducten. Wanneer je oorbellen blijven haken in je sjaal, kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in het oorgaatje. Soms zijn deze scheurtjes zo klein dat ze nauwelijks opvallen. Zo’n klein scheurtje kan een infectie tot gevolg hebben.Het gebruik van een nazorgproduct kan dit helpen voorkomen.

Kan ik oorgaatjes laten prikken in de winter?

Vroeger werd er vaak gezegd dat je best geen oorgaatjes laat prikken in de winter. Hier is eigenlijk nooit echt een goede verklaring voor geweest. In feite kunnen er het hele jaar door oorgaatjes worden geprikt. De koude kan zelfs aangenaam zijn als er pas oorgaatjes geprikt zijn. Als je een winkelier kiest die STUDEX System75 gebruikt, zal je het prikken van de oorgaatjes sowieso nauwelijks merken. Het is dus niet nodig om op de winter te wachten of deze te gaan vermijden. Als je oorgaatjes wil laten prikken, kan je dit doen wanneer je maar wil.

Image credits
Header image: © Aaron Burden/Unsplash; plants: © Andrea Windolph/Unsplash; other images: © STUDEX of Europe GmbH