Naverzorging bij het gaatjes zetten

Verzorgingstips

Hoe moet u nieuwe oorgaatjes verzorgen?

Een goede en regelmatige naverzorging na het zetten van de oorgaatjes is bijna net zo belangrijk voor mooie en gezonde oren als kwalitatieve apparatuur, kwalitatief hoogwaardige oorbellen en kwaliteits winkels. Pas gezette oorgaatjes moeten ten minste twee keer per dag met geschikte producten gereinigd worden. Op die manier kunt u gemakkelijk infecties of andere complicaties voorkomen. Hier vindt u onze verzorgingstips voor de verzorging en informatie over onze verzorgings-producten.

EEN WARE REVOLUTIE IN DE PIERCING NAZORG!

STUDEX ADVANCED
2-IN-1 PIERCING NAVERZORGINGS- EN
REINIGINGSMIDDEL

Studex Advanced is een 2-in-1 naverzorgings- en reinigingsmiddel voor piercings zorgt ervoor dat consumenten hun oorpiercings sneller kunnen vervangen. Waar men vroeger 6 weken moest wachten om een oorbel in de oorlel te vervangen, kan dit met Studex Advanced al na 3 weken. Ook een piercing in het kraakbeen kan men met dit middel al na 8 weken vervangen in plaats van 12 weken.

STUDEX® ADVANCED bevat natriumhypochloriet, het natriumzout van hypochlorigzuur. Dit middel reinigt en verzorgt de huid zonder prikken of irritatie en is zeer effectief tegen micro-organismen zoals bacteriën en schimmels.

VERMINDERT ROODHEID en IRRITATIE tijdens
het genezingsproces VERMINDERT kans op INFECTIE VERZORGT en KALMEERT de huid Bevat GEEN SCHADELIJKE STOFFEN DERMATOLOGISCH GETEST en heeft natuurlijke PH-waarde

Bestel Studex® Advanced vandaag!

Verzorgingtips and Tricks!

Goede verzorging is belangrijk voor mooie en gezonde oren

U zult bijzonder veel plezier van uw nieuwe oorgaatjes hebben, als u deze na het gaatjes zetten goed behandelt en regelmatig verzorgt. Statistieken tonen aan dat de meeste infecties of problemen ontstaan na het gaatjes zetten door onjuiste verzorging of gebrek daaraan. Deze verzorgingstips helpen u het genezingsproces te ondersteunen en om infecties te vermijden.

 • Raak de oorbel of het oor alleen aan met schone handen.
 • Reinig de oren van de voor- en aan de achterkant van het oor, door ten minste twee keer per dag met Studex Ear Care Solution, Antisept of Ear Care Gèl op het nieuwe gaatje aan te brengen, zonder daarbij de oorbellen uit het oor te halen. Draai de oorbellen 2 – 3 keer door 180 ° (halve draai) naar links en naar rechts. Zorg ervoor dat je haren zich niet om de pousette (sluiting) wikkelen.
 • Tussen het reinigen door moeten de oren zo weinig mogelijk met vocht in aanraking komen.

Wat moet u vermijden?

 • Verwijder de oorbel niet onnodig of raak de oorbel niet onnodig aan.
– Duw de pousette niet te dichtbij uw oor. De pousette moeten zich altijd aan de achterkant van de oorsteker bevinden om te zorgen voor een voldoende luchtcirculatie. Er is een inkeping voor de optimale positie van de pousette.

Wat kunt u doen, om het genezingsproces te verbeteren?

 • Laat de eerste oorbellen ten minste weken 6 in de oorlel zonder ze te verwijderen. In het kraakbeen moet de oorbel op zijn minst 12 weken voortdurend in het oor blijven zitten.
 • Na 6 weken (in het geval van de oorlel) of 12 weken (in het kraakbeen), kunt u de oorbellen verwijderen en direct vervangen door een andere oorbel.
 • Gebruik alleen oorstekers tijdens de eerste 6 maanden (in het geval van de oorlel) of tijdens de eerste 12 maanden (in het gebied van kraakbeen) geen oorhangers. De oorbel moet gemaakt zijn van nikkelafgiftevrij chirurgische staal of andere anti-allergene materialen zoals echt goud. Alle Studex oorbellen van de Sensitive en Tiny Tips- lijn zijn bij uitstek geschikt als vervolg-oorbellen. In uw lievelingswinkel, vindt u eveneens vele andere hoogwaardige oorbellen, bijvoorbeeld gemaakt van echt goud, die je perfect als vervolg-oorbellen kunt gebruiken. Voor het gebied van kraakbeen raden we de barbells aan.
 • Vermijd contact met haarspray, shampoo, zeep etc. bij het pas gemaakte gaatje. Je moet na douchen of baden, het oor grondig met water spoelen en vervolgens behandelen met een Studex huidverzorgingsproduct.
 • Lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal. Als u onze instructies opvolgt, moeten deze symptomen verdwijnen binnen de 48 uur.
 • Bij gebruik van Studex® Advanced mag je de oorbellen in de oorlel al na 3 weken wisselen in plaats van 6 weken. Piercings in het kraakbeen mag je wisselen na 8 weken in plaats van 12 weken

Bijzondere kenmerken van het kraakbeen gebied

 • Als gevolg van de nutriënten armoede van het kraakbeen moet men er rekening mee houden dat het kraakbeen van het oor in vergelijking met de oorlel een langere genezingstijd heeft (maximaal 3 maanden).
 • Ook hier geldt: lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal. Als u onze verzorgingstips opvolgt, moeten deze symptomen verdwijnen binnen de 48 uur. Wanneer onevenredige pijnen, zwellingen of roodheid ontstaan moet u per omgaande een arts bezoeken.
 • Let op: Ga met piercings in het gebied van het kraakbeen van het oor nooit lichtzinnig om! Wanneer u hier verzuimt, de naverzorging instructies zorgvuldig uit te voeren of geen arts raadpleegt wanneer er complicaties optreden, kan dit permanente schade in het gebied van het kraakbeen veroorzaken. Aarzel niet in dergelijke gevallen: u zult blij en opgelucht zijn dat u op tijd op kantoor van de dokter was.
De STUDEX® After Piercing Lotion en de STUDEX® Piercing Care Gel zijn producten die ontworpen zijn voor de naverzorging van uw oren, al vanaf 24 uur na het zetten van de oorgaatjes. Met deze producten kunt u uw nieuwe oorgaatjes beschermen tegen infecties. U vindt tips voor het gebruik van deze producten in onze onderhoudsinstructies. Voor regelmatige naverzorging tijdens het genezingsproces adviseren wij de maat van 100 ml. Deze producten zijn verkrijgbaar bij uw oorpiercing-specialist.