Skip links

Tips voor de zomer

De zomer, en vooral de zomervakantie, is de ideale tijd om oorgaatjes te laten prikken.

In de vakantie is het makkelijker wennen aan de nieuwe oorbellen en aan de verzorgingsroutine. Vooral ouders vinden het leuker om dit in een vakantieperiode te laten doen. De verzorging van de oorgaatjes vergt weinig tijd. Maar toch, twee minuten meer of minder in de ochtend kan vaak de doorslag geven of je kind de bus naar school haalt of niet.

Veel ouders kiezen bewust voor de zomervakantie omdat ze er dan zeker van zijn dat de oorbellen in het oor kunnen blijven tijdens de genezingsperiode. Soms moeten zelfs kleine oorbellen om veiligheidsredenen worden verwijderd tijdens de lessen lichamelijke opvoeding.

De volgende zomer tips geven antwoord op vragen die ons vaak gesteld worden:

Kunnen we op vakantie gaan in de zomer met pas geprikte oorgaatjes?

Ja, dat is geen probleem! Als je niet vergeet om de verzorgingsroutine van jou of je kind tweemaal per dag voort te zetten. Vergeet niet om de STUDEX After Piercing Solution of de STUDEX®Advanced mee te nemen. Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, vergeet dan niet om je nazorgproducten in doorzichtige zakjes in te pakken. De meeste luchtvaartmaatschappijen vereisen dit namelijk. Het is ook een goed idee om natte doekjes voor je handen mee te nemen. Zo kun je ook onderweg je oorgaatjes verzorgen voor het geval je niet de kans krijgt om eerst je handen te wassen.

Kan ik gaan zwemmen met mijn pas geprikte oorgaatjes?

Tijdens de genezingsperiode (6 weken voor oorlellen, 12 weken voor het kraakbeen) kan men best niet gaan zwemmen. Elke pas geprikte oorbel is immers een klein wondje, dat zo schoon mogelijk moet worden gehouden. Openbare zwembaden zijn vaak een broeihaard van bacteriën en zwembaden met chloor kunnen problemen veroorzaken omdat chloor de huid kan uitdrogen en irriteren.

Als je beslist om toch te gaan zwemmen, raden wij je aan om na het zwemmen het nazorgproduct STUDEX® Advanced aan te brengen. Vergeet niet om eerst je handen te wassen en eventueel zand op het oor met water weg te spoelen.

Hoe bescherm ik mijn oren tegen zonnebrand?

Je oren zijn erg gevoelig en moeten tegen de zon worden beschermd. Je moet echter geen zonnebrandcrème op je oren gebruiken als je een oorgaatje hebt laten prikken. Bescherm in plaats daarvan je oren of die van je kind met een zonnehoed.

Conclusie

Nieuwe oorgaatjes laten prikken is nooit een probleem, of je nu op vakantie bent of niet. Je went snel aan de nazorgroutine. En wanneer je goed uitgerust en in een goed humeur terugkeert van vakantie, zullen je nieuwe oorbellen je die extra, speciale gloed geven. 🙂

Opmerking: Zoals vermeld in onze Gebruiksvoorwaarden, mogen deze tips niet worden beschouwd als medisch advies. Als u medische vragen of zorgen heeft, raadpleeg dan uw arts.

Image credits
Header image: © Lee Jeffs/Unsplash; sign post: © Marten Bjork/Unsplash; girl: © tan4ikk/Fotolia.com; flamingo: © Vicko Mozara/Unsplash; woman: © Angelo Pantazis/Unsplash; sunset: © Sean O./Unsplash;