Skip links

Over ons

STUDEX® is de wereldberoemde, internationale fabrikant van instrumenten om oorgaatjes te prikken, huidvriendelijke oorbellen en nazorgproducten. Wij bieden wij onze partners – juweliers, schoonheidssalons, piercingstudio’s, kappers, artsen – gebruiksvriendelijke producten van topkwaliteit. Wij hebben een revolutie teweeggebracht op het gebied van oorbellen prikken: Bij uw vertrouwde STUDEX partner kunt u nu snel en veilig oorgaatjes laten prikken met mooie, huidvriendelijke prikoorbellen.

Met ons STUDEX® System75™ merk je het nauwelijks. Nog nooit was oorgaatjes prikken zo eenvoudig, zacht en veilig. Bovendien bieden onze collecties huidvriendelijke oorbellen voor achteraf veel dagelijks comfort – zelfs voor de meest gevoelige oren.

Al meer dan 40 jaar …

is STUDEX® wereldwijd erkend als marktleider in de oorpiercing industrie. In totaal zijn er al meer dan een miljard gaatjes geprikt met onze instrumenten, en dit in meer dan 100 verschillende landen.

About STUDEX

Strenge kwaliteitscontrole

Na afloop van het fabricageproces doorloopt elk STUDEX instrument en oorbel een strenge kwaliteitscontrole. Op deze manier kunnen wij de mooiste en veiligste producten leveren. We houden ons aan strenge gezondheids- en veiligheidsnormen voor onze werknemers en onze producten. Als gevolg daarvan voldoen alle gesteriliseerde STUDEX prikoorbellen aan de normen van de Europese Unie en de voorschriften van de FDA (U.S. Food & Drug Administration).

STUDEX brand

STUDEX® partners

In de winkels van onze STUDEX partners kan u oorgaatjes laten prikken met ons toonaangevende STUDEX® instrument. U vindt er zeker een ruim aanbod huidvriendelijke STUDEX® prikoorbellen en oorbellen voor achteraf. Deze specialisten helpen u graag verder en beantwoorden uw eventuele vragen. Ook kan u bij hen terecht voor de nodige nazorgproducten.

Sensitive by STUDEX®: koop huidvriendelijke oorbellen online

Koop oorbellen

Of vind de dichtstbijzijnde STUDEX® partner

om oorgaatjes te laten prikken

Voer land en stad/postcode in

Lid van EPM e.V.

International Association of Ear Piercing Market Specialists

STUDEX is lid van het EPM – International Association of Ear Piercing Market Specialists. Deze vereniging behartigt de belangen van fabrikanten en distributeurs van systemen om oorgaatjse te prikken bij de politiek, de economie en het grote publiek. Ook informeert zij het publiek over het prikken van oorgaatjes en de opinievorming in de branche. Zij adviseert en vertegenwoordigt haar leden met betrekking tot politieke lobby, EU-richtlijnen en nationale wet- en regelgeving met betrekking tot het prikken van oorgaatjes. Daarnaast biedt zij haar leden informatie over actuele onderwerpen en een platform voor de uitwisseling van branchespecifieke ideeën. De EPM geeft deskundig advies en fungeert als schakel tussen de industrie en de wetgevers.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Iets terugdoen voor de samenleving

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is erg belangrijk voor ons. Daarom is STUDEX al vele jaren betrokken bij verschillende lokale en internationale projecten, vooral op het gebied van jeugdsportsponsoring, sociale instellingen en rampenbestrijding.

Zo sponsort STUDEX bijvoorbeeld de plaatselijke atletiekclub (Förderkreis der Eckentaler Leichtathleten e.V.), gelegen om de hoek van onze Duitse vestiging in Eckental bij Neurenberg. Onze betrokkenheid omvat de sponsoring van de shirts van het team, extra financiële steun voor de club en het ter beschikking stellen van een voertuig voor reizen naar sportevenementen en wedstrijden. Het STUDEX logo siert de shirts van de jonge atleten, die buitengewoon goed presteren – van lokaal en regionaal tot staatsniveau en zelfs in nationale en internationale kampioenschappen. Laura Gröll is bijvoorbeeld gekroond tot de Duitse Octatlon Kampioen van 2016. Bovendien dragen verschillende sportevenementen van de club de naam van de sponsor, zoals de STUDEX® Sprintdag (Sprintertag) of de STUDEX® Eckental Cross.

Samen met ‘The House of Sports’ en andere regionale partners steunt STUDEX een regionale liefdadigheidsorganisatie voor kinderen (Kinder für Kinder e.V. Eckental) en het ATP-tennistoernooi Bauer Water Technology Cup in Eckental/Neurenberg, dat speciaal is opgericht om dit kinderfonds te steunen. Al meer dan 20 jaar trekt dit ATP Challenger-toernooi met een actueel prijzengeld van € 30.000 nationale en internationale tennissterren naar Frankonia. Naast een jaarlijkse financiële bijdrage helpt STUDEX dit internationale indoor tenniskampioenschap van Beieren ook door vakantiedagen toe te kennen aan medewerkers die zich als vrijwilliger inzetten bij de toegangscontrole. Zoals elk jaar worden ook dit jaar veel topspelers in Eckental verwacht. Daarnaast is STUDEX sponsor van de lopers, fietsers en zwemmers van Franken Speed Fighter e.V.

Ook hebben wij een plaatselijke kleuterschool (Evangelischer Kindergarten Eckenhaid) geholpen met een bijdrage voor de aanschaf van speeltoestellen. En wij steunen de Lions Club Eckental-Heroldsberg met de jaarlijkse aankoop van typische lokale bakkerijproducten voor Mardi Gras.

STUDEX steunt ook diverse internationale projecten. Zo helpen wij met bijdragen voor de slachtoffers van natuurrampen, bijvoorbeeld na de verwoestende tyfoon Haiyan op de Filippijnen in 2013. En wij onderhouden een kindersponsoring met een liefdadigheidsinstelling die mensen in Zuid-India helpt (Zukunft für Menschen in Südindien e.V.).

Image credits
Media: © Charisse Kenion/Unsplash; athletes: © Roland Gröll/LG Eckental; other images: © STUDEX Corporation or STUDEX of Europe GmbH