Skip links

Ontdek alle oorbellen- en oorpiercingtrends van 2024

In de steeds veranderende modewereld is het aspect van accessoires continu in beweging. In 2024 staan oorpiercings centraal, met een eclectische mix van stijlen en materialen. Laten we ons eens verdiepen in de populairste trends op het gebied van oorbellen en oorpiercings die dit jaar de toon zullen aangeven.

Oorbellen- en oorpiercingtrends 2024: 1. Snake Bites

Bij het horen van de term ‘Snake Bites’ denk je wellicht meteen aan de dubbele lippiercing aan beide zijden van de onderlip. Wat je mogelijk nog niet wist, is dat deze piercing nu ook enorm populair is geworden op het oor. De Snake Bites oorpiercing wordt gekenmerkt door twee studs die dicht bij elkaar worden geplaatst, waardoor ze lijken op de giftanden van een slang. Deze trend is perfect voor degenen die een vleugje rebellie aan hun look willen toevoegen.

Oorbellen- en oorpiercingtrends 2024: 2. Triangle Piercings

Geometrische vormen, vooral driehoeken, zijn helemaal in! Het plaatsen van meerdere piercings in een driehoek creëert een gedurfde en moderne uitstraling. Met deze trend zijn er talloze mogelijkheden om je look op te personaliseren.

Oorbellen- en oorpiercingtrends 2024: 3. Combinatie van helix piercings met piercings in de oorlel

Ben je op zoek naar een evenwichtige en verfijnde uitstraling? Combineer dan verschillende helix piercings met meerdere piercings in de oorlel. Deze combinatie kan qua qua stijl alle kanten uit. Of je nu kiest voor subtiele piercings of juist voor meer gedurfde en opvallende ontwerpen, deze trend laat je toe om een unieke look te creëren die perfect bij je past.

Oorbellen- en oorpiercingtrends 2024: 4. Mix en match erop los!

Het mixen en matchen van verschillende stijlen oorbellen is een trend die steeds populairder wordt. Door creolen te combineren met studs, ear cuffs of zelfs ear climbers creëer je een visueel opvallend effect. Nu is het moment om te experimenteren met verschillende vormen en maten!

Oorbellen- en oorpiercingtrends 2024: 5. Toenemende populariteit van oorpiercings voor mannen

Oorpiercings enkel voor vrouwen? Dacht het niet! We zien een doorbraak in de traditionele gendernormen. Deze trend weerspiegelt een verschuiving in de maatschappelijke houding ten opzichte van diverse vormen van zelfexpressie bij mannen. Een fenomeen dat we enkel maar kunnen aanmoedigen!

Oorbellen- en oorpiercingtrends 2024: 6. Mix van materialen

De keuze van het materiaal is even essentieel als het ontwerp zelf. In 2024 wint het mengen van diverse materialen sterk aan populariteit. Of het nu gaat om echt goud, chirurgisch staal of titanium, het combineren van verschillende metalen wordt steeds vaker gezien. De ‘regel’ dat al je oorpiercings uit hetzelfde materiaal moesten bestaan, kunnen we nu eindelijk negeren!

Oorbellen- en oorpiercingtrends 2024: 7. Kleur van het jaar “Peach Fuzz”

Geen trendblog zou compleet zijn zonder een verwijzing naar de kleur van het jaar. Pantone heeft voor 2024 een nieuwe kleur gekozen die het modelandschap zal domineren: “Peach Fuzz”. Door deze zachte en warme tint te verwerken in je oorbellen of piercings voeg je een eigentijds tintje toe en zorg je ervoor dat je ear candy helemaal aansluit bij de laatste trends.

Met de start van het nieuwe jaar wordt de wereld van oorbellen en oorpiercings een manier om je creativiteit de vrije loop te laten. Of je nu gaat voor de opvallende Snake Bites, de geometrische charme van driehoeken, of de mix-en-match gekte van verschillende metalen en stijlen, in 2024 staat alles in het teken van het vieren van je eigen individualiteit. Wacht dus niet langer en ga ervoor!

Klik hier om een STUDEX partner in je buurt te vinden.

Image credits
Header image: © Jimmy Fermin/Unsplash; earring row: © STUDEX of Europe GmbH; other images: see image captions